fair safari stamp

De droom van John Sungare

Ik ben geboren in Arusha in het gezin van een boer en politicus in juli 1967. Ik ging naar de basisschool vanaf 1977, ik was bijna 10 jaar. Ik weet nog dat ik naar school ging in een geel shirt en kaki broek. Ik was erg goed met voetballen en ook in de leervakken. Mijn hoofdleraar was erg op me gesteld en ik werd gekozen tot hoofd van de leerlingen.

Op de boerderij van mijn ouders hielp ik hen met het hoeden en verzorgen van de dieren: koeien, schapen, geiten enz. Ik hield veel van (tractor-) rijden, toen ik 13 jaar was begon ik ermee. In die tijd raakte ik geïnteresseerd in toerisme en besloot ik om gids te worden.john picture

Intussen werk ik nu bijna 20 jaar in het toerisme. Door deze lange tijd vragen veel mensen me: “waarom begin je niet een eigen bedrijfje, nu je zoveel ervaring hebt?”  Daarvóór was ik er zelf ook al over aan het denken, net als mijn vriend en collega Jacob. Na er lang met hem over gesproken te hebben, besloten we te beginnen. We hebben heel lang aan een website gewerkt, hoewel we daar niets vanaf wisten. Maar intussen was de andere vraag, waar en hoe we cliënten konden krijgen.

Toen dacht ik aan mijn vriend, de Nederlander Steef Somers. Ik begon met hem te communiceren en vertelde hem over onze droom. En het was ongelooflijk, maar hij reageerde direct geïnteresseerd zonder veel vragen te stellen. Op dat moment werd onze droom haalbaar. Steef en zijn vrouw Astrid werken samen aan het promoten van de African Wildcats Expeditions en dat is ook de reden dat we nu onze deelname aan de 50+beurs aan het voorbereiden zijn.

De Afrikaanse Wilde Kat is een prachtig nachtdier, dat je niet vaak te zien krijgt. Het was Jacob’s idee deze naam aan onze safari company te geven en ik was het meteen met hem eens.
Tanzania moet zich verder gaan ontwikkelen zodat iedereen van haar natuurlijke rijkdom kan genieten. Het zou goed zijn als de politici zouden stoppen met het vooropstellen van hun eigen belangen en de belangen van het land prioriteit zouden geven. En als iedereen hard zou werken en zijn of haar werk goed zou doen.11903951035_31d52b523b_z

Mijn bezoek aan Nederland in september is als een wonder en ik denk dat ik veel zal gaan leren van de westerse cultuur en veel zal gaan inzien als ik alles met Afrika kan vergelijken. Ons hoofddoel is het toerisme en ik zie  er naar uit veel mensen te ontmoeten. Het zal heel bijzonder zijn!

Warme groeten, John.

vrije dieren in hun natuurlijke omgeving, de prachtige natuur, fantastische mensen, fascinerende cultuur: I love Tanzania!

Leave a Reply

*

captcha *