fair safari stamp

Het team

stampppp
African Wildcats Expeditions, het team

People Planet Profit

Kleinschalig, intiem, op maat gemaakt, lokaal geregeld.

African Wildcats Expeditions is een nieuw geluid in safari-land. Samen met 2 zeer ervaren Massai safari gidsen verzorgen we safari’s op een eerlijke manier, met lokale mensen en met respect voor de  omgeving. Volgens dit principe, People Planet Profit, is winst geen doel, maar een gevolg .

African Wildcats Expeditions Ltd is een initiatief van Jacob Loserian, John Sung’are, Steef en Astrid Somers. Jacob en John zijn geboren en getogen in de natuur van Tanzania. Beide zijn al bijna 25 jaar safari-gids, met name in de Noordelijke wildparken van Tanzania.

Steef en Astrid Somers hebben een dierenkliniek in Woerden en Utrecht. John en Jacob vonden het tijd om de “African Wildcats” op te richten. Ze kenden Steef en Astrid al van een eerdere safari. Hun enthousiasme en drive om hun gasten het beste te bieden, overtuigden Steef en Astrid ervan, dat ze safari’s beter en efficiënter zelf aan konden bieden. Vaak loopt het organiseren van een safari over een groot aantal schijven, waardoor de reis onnodig duur en gecompliceerd wordt. Bij de African Wildcats vloeien de revenuen niet weg naar een buitenlandse investeerder, maar blijven in de Tanzaniaanse gemeenschap. Op hun Engelse facebook schrijven zij dan ook: “We cut out the middleman”. Zij willen een compacte safari-company zijn, die in Afrika gerund wordt door de gidsen zelf. Zo staat u het dichtst bij de mensen en het avontuur. Het bouwen aan hun safari-company is een maatschappelijk project op zich.

African Wildcats Expeditions, het team

Jacob Loserian

Jacob is een verhaal apart. Geboren als traditionele Massai, is hij begonnen als herdersjongen. Later heeft hij in de Tanzaniet-mijnen gewerkt en is hij nachtwacht geweest. Nadat hij zichzelf(!) Engels geleerd had, is hij begonnen als safarigids, na het voltooien van de opleiding aan het Wildlife College. Jacob heeft 4 kinderen en woont vlak bij ons kantoortje in Arusha. Zijn droom, een eigen safari-company, is gerealiseerd. Jacob is zorgzaam, vriendelijk en zijn lach is aanstekelijk. Zijn natuur- en dierenkennis zijn fenomenaal. Iedereen raakt geïnteresseerd en betrokken door zijn gedreven vertelkunst en aanstekelijke lach.

 

john-sungare-awe

John Sung’are

John is de zoon van een voormalig parlementslid en woont met zijn vrouw en 4 kinderen op een kleine boerderij . In de safari-wereld kent John iedereen en kent iedereen John. Op safari is hij echt op zijn best, hij weet alle secret-hiding-places van de dieren. ”I smell a lion” zegt hij soms, en na goed zoeken en kijken worden de leeuwen dan inderdaad altijd gevonden. Zijn netwerk zorgt ervoor dat alles volgens plan verloopt.

 

Steef Somers

Steef Somers

Steef is een allround dierenarts met een voorliefde voor reizen in Afrika. Op de motor naar Dakar (2x) heeft hij zijn weg in Afrika gevonden en geleerd problemen op te lossen. Door zijn interesse in wildlife en fotografie is hij regelmatig met zijn vrouw en collega Astrid in Tanzania te vinden. Samen met Astrid heeft hij 2 dierenklinieken. Als dierenarts-eigenaar heeft hij hier leren organiseren en communiceren.

African Wildcats Expeditions Ltd is in zijn ogen dé manier om een safari te organiseren: “Duidelijk, korte lijnen en geen verrassingen”.

astrid-met-hond

Astrid Somers

Astrid is een “geboren” dierenarts, die in Afrika geniet van de ongereptheid van de natuur van de grote reservaten. Na een aantal safari’s met Steef en haar vier zonen, wil zij u in contact brengen met het fantastische Tanzania. Voor Astrid en Steef viel alles op zijn plek, toen ze John en Jacob ontmoetten. Ze bouwen aan een Afrikaans bedrijfje met de juiste mensen in een beestachtig mooie omgeving! Astrid  waakt met name  over de People Planet Profit -insteek van de Wildcats.