fair safari stamp

Massai safari-gids Jacob

jacob-loserian-aweMijn naam is Jacob Loserian Mollel, ik ben geboren in 1967 in Moduli Juu, een dorp in een heuvelachtig gebied ten Westen van Arusha. Van 1976 tot 1982 heb ik in Enguiki op de basisschool gezeten. Ik heb geen middelbare school gedaan, maar een 2-jarige opleiding tot timmerman gevolgd. Het grootste deel van mijn jeugd heb ik thuis en op school doorgebracht. Als ik thuis was, ‘s avonds en in de weekends, hielp ik mijn ouders met het verzorgen van onze dieren in de bush.  Naast mijn traditionele manier van leven met de zorg voor de koeien, schapen, geiten en ezels, heb ik ook in de tanzaniet-mijnen ten Zuiden van Arusha gewerkt. Tanzaniet is een dure, zeldzame edelsteen en het werk was heel zwaar. Na een paar jaar ben ik ermee gestopt en ging ik terug naar huis.

Ik ben getrouwd en mijn vrouw Judika en ik hebben 4 kinderen; 2 jongens, Benjamin en James, en 2 dochters, Leah en Laura. Ik ben één van de weinige mannen uit mijn dorp en van mijn vrienden die slechts één vrouw hebben.

Safari-gids.

Nu zal ik iets uitleggen over mijn betrokkenheid bij het toerisme. Op een dag dat ik thuis was kwamen er een mzungu (blanke man) en een Afrikaan naar ons dorp, op zoek naar een goede streek voor wandeltochten. Nadat ons dorpshoofd en de mannen het eens waren geworden, zeiden ze dat ze massai-krijgers nodig hadden als nacht-wakers. Ik werd als eerste aangewezen en samen met nog een krijger ging ik naar de stad om daar een nieuw leven te beginnen. Na een aantal jaren werken als nachtwacht en als wandel-gids, kon ik de opleiding tot gids-chauffeur betalen. Ik haalde de diploma’s voor Zoölogie (dierkunde, vooral zoogdieren), Ornithologie (vogelkunde) en Botanica (plantkunde): “Flora en Fauna van Oost en Zuid Afrika”. Sindsdien werk ik als safari-gids, nu alweer 20 jaar.

Na al die jaren hard werken in het toerisme, kreeg ik sterk het gevoel dat ik het beter kon. Dat ik mijn eigen safari-company kon beginnen en een hogere service kon leveren voor betaalbare prijzen. Het is mijn ambitie om een goed, stabiel bedrijf te creëren dat in het onderhoud van mijn familie en directe omgeving kan voorzien. Om te beginnen kocht ik met een lening een Landcruiser die ik verhuurde aan verschillende touroperators. Vervolgens maakte ik een website en bedacht de naam AFRICAN WILDCATS EXPEDITIONS. Deze naam heb ik gekozen omdat ik de Afrikaanse Wilde Kat geweldig vind. Deze kat komt niet veel voor en krijg je bijna nooit te zien. Ik zag er één na jaren rondrijden door de eindeloze vlaktes van de Serengeti, dus ga met mij mee op zoek naar de Wildcat!

Mijn doel om een beter inkomen te krijgen bereikte ik nog niet, dus ik deelde mijn plan met mijn beste vriend, John Joël Sungare. Ik vertelde hem hoe ik begonnen was maar niet verder kwam en dat we op zoek moesten gaan naar een westerse partner/investeerder. Hij zei dat hij Nederlandse vrienden had en opperde om met hen te gaan brainstormen. Het duurde niet lang voor Steef en Astrid Somers besloten om te participeren in de company en tot nu toe hebben ze heel veel gedaan om de African Wildcats Expeditions Limited op te richten en te promoten in Nederland. Een DIKKE KNUFFEL voor Steef en Astrid!

Tanzania is een prachtig land met vele rijkdommen zoals de Nationale Parken, Reservaten en de Ngorongoro Conservation Area. Ik ben heel blij dat Tanzania een politiek stabiel en vreedzaam en rustig land is. John en ik zullen goed voor u zorgen als u ons komt bezoeken.P1020470-20140728-204329693

Mijn bezoek aan Europa in september, voor de 50+beurs in Nederland, zal me meer leren over de Europese cultuur en gewoontes. Maar ik zal ook met liefde Tanzania en de African Wildcats Expeditions Ltd. introduceren bij de Nederlanders.

Ik hoop u te ontmoeten op de 50+beurs in Utrecht!

 1. Angela Salcedo-Kaiser Beantwoorden

  Hello,
  My husband and I did the most beautiful Safari I could think about.
  Jacob you are fabulous. I was feeling safe and very well treated the hole time during the Safari and after the Safari too.
  Rashid the cook was amazing good.
  Thanks for making my dream com true.
  Thanks to the hole team of African Wildcats Expedition for organizing it.

Leave a Reply

*

captcha *