fair safari stamp

De Grote Trek

De grote trek in de Serengetimigrationserengeti


Meer dan een miljoen jaar geleden vond er in het noordwesten van Tanzania al een grote trek plaats van miljoenen gnoes. Deze great migration is er nog steeds, en wij kunnen getuige zijn van dit spectaculaire wonder!

_TZ21900

African Wildcats Expeditions Ltd is het ultieme safari bedrijf met zeer ervaren professionele safari gidsen. De Masai John en Jacob begeleiden  klanten van over de hele wereld al bijna 25 jaar om de migratie te volgen in Serengeti National Park. In de vijftiger jaren hebben vader en zoon Grzimek  het patroon van de lopende gnoe’s  bestudeerd, en sindsdien hebben velen de grote trek ook kunnen bewonderen.
Wij zijn de sleutel om de deur te openen naar het mysterie van de Afrikaanse wilde dieren in Tanzania.

De reden dat een miljoen wildebeesten blijft lopen is simpelweg gras en daarom lopen ze achter de regen aan.  Zij lopen met de klok mee  met in juni en augustus/september de beroemde rivier crossings over de Grumeti en Mara rivier.

Eind februari  kalven zij in de Ndutu streek, honderden gnoes met kalfjes wat natuurlijk ook weer de nodige “predators” aantrekt.  Ook als u in andere maanden gaat kunt u stukken van de migratie zien. Het is fantastisch, in het begin hoor je alleen geroffel, dan komt een prachtige kudde met de leiders voorop. Wat rest is een grote stofwolk.

Wij weten waar de beesten zijn op welk moment en waar we het beste kunnen verblijven in overleg met u. Kortom het is een fenomeen wat u niet mag missen als u naar de Serengeti gaat!

P1010087