fair safari stamp

Daktari op Safari

cats_lions_daktari3Als jongen keek ik altijd al met mijn broers naar “Daktari”, een serie op televisie over een Britse dierenartsen-familie in Kenia. Absoluut niet wetende dat ik met mijn toekomstige vrouw Astrid ook “daktari” zou worden. Daktari is een Swahili-woord voor dokter / dierenarts. In deze serie speelde ook een tamme schele leeuw mee, Clarence, waar het beeld dubbel werd afgebeeld als we door de ogen van deze leeuw keken. Kortom als we een begin van inspiratie voor Afrika willen duiden, komen we uit op “Daktari”.

Als jonge dierenartsen met een drukke praktijk en gezin was Afrika geen optie, maar toen onze 4 zonen ouder dan 10 jaar werden , zijn we een maand naar Tanzania gegaan. Hierbij hebben we natuurlijk ook een safari van 10 dagen geboekt in de maand juli, wat eigenlijk een prachtige maand is om “wildlife” in Tanzania te bekijken. Alles wat we ooit op National Geografic gezien hadden over the big five werd werkelijkheid! Daarnaast hebben we trips gemaakt naar de “Bushmen”, Tanzaniaanse jungle en Pangani River.

African wildcats expeditions 2010-1

Na enkele bezoeken besloten we in 2010 met onze ouders een safari te gaan doen en dat was de reis waarbij we John Sung’are als gids ontmoetten. Het was precies in verkiezingstijd en als zoon van een gewezen parlementslid had John echt een mening over alles. Het toeval wil dat zowel mijn schoonvader als vader Jan heten; het was dus John, John en John. Als dierenartsen en met mijn vader als boerenzoon hadden wij meteen een klik met John de Massai en veehouder; we discussieerden over van alles en nog wat. Met zijn zevenen, inclusief de geweldige kok, hadden we een top-trip; maar ja negen dagen zijn ook snel voorbij…

dietzsafari2013-1

Een jaar later kregen we een mail van John dat hij met Jacob Loserian een eigen bedrijfje wilde beginnen, omdat ze feitelijk een fooi kregen voor al het werk wat ze deden als gids. Datzelfde jaar zijn we naar Tanzania gegaan om samen – John, Jacob en ik – de African Wildcats Expeditions op te richten. Lange gesprekken hebben we gehad onder een grote boom bij ons toekomstige kantoor(!) bij het restaurant/lodge Family & Friends onder het genot van lokaal eten.

African wildcats expeditions 2012-1

Onze “maiden”trip deden we met alle 3 onze echtgenotes in Tarangire National Park. Wat een positief gevoel was dat! De volgende stap was een reis door de Tanzaniaanse bureaucratie om een Ltd. op te richten en officiële safarivergunningen te krijgen. Onze Landcruiser hadden we al en met de aanschaf van prachtige canvas safari tenten met stahoogte en stretchers was de campinguitrusting ook compleet.

Alle ingrediënten voor een prachtige safari zijn nu dus aanwezig. Het belangrijkste is echter dat we samen 100% expertise hebben om een safari te organiseren en – niet onbelangrijk – ook om deze uit te voeren. Het voelt als een broederschap met onvoorwaardelijke commitment.

 1. Marnie van Dinther Beantwoorden

  Dit is nou echt een site die uitnodigt om tot een heel persoonlijke African experience !
  Als de plaatjes in het echt ook zo mooi zijn, belooft dat wat goeds!!
  Succes!

 2. Janny Smeenge Beantwoorden

  Steef, ook ik heb goede herinneringen aan ‘Daktari’ en ik weet zeker dat die Safari nog in het verschiet ligt. Heel veel succes en plezier gewenst met African Wildcats Expeditions Company!

 3. Fletcher magers Beantwoorden

  I usually go for older clothes rather than a full on khaki wardrobe that makes me look like a character from Out of Africa. Yes, khaki colored clothes hide the dirt, but they’ll also make you stand out even more than you already do for being a muzungu (foreigner). Khaki or not, make sure you include.

Leave a Reply

*